Türkiye’nin devi iflas etti. Sektörün liderlerindendi

Bektaş Demir Çelik İflas Etti, Sektördeki Liderler Arasında Yer Alıyordu

Karadeniz Ereğli merkezli olan Bektaş Demir Çelik, ekonomik zorluklarla başa çıkamayarak iflas etti. Şirket, 1994 yılından bu yana demir çelik sektöründe faaliyet gösteren köklü bir firma olarak biliniyordu. Şirket, 2004 yılında Şenol Bektaş tarafından kurulmuştu.

Firmanın başlangıçta yerli yassı çelik ürünlerinin satışı ve taşımacılığıyla işe koyulduğu ancak daha sonra müşteri taleplerine yanıt vererek ithal ürünleri de portföyüne ekleyerek büyüdüğü belirtiliyor. Türkiye ve dünya genelindeki çelik tesislerinin ürünlerini stoklarında bulunduran firma, sektörde fark yaratmayı hedefliyordu ve hızlı teslimat ile yenilikçi yaklaşımıyla dikkat çekiyordu.

Artan Maliyetler ve Küresel Rekabet Şirketi Zor Duruma Düşürdü

Son yıllarda artan maliyetler, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve küresel rekabet, Bektaş Demir Çelik’in mali yapısını olumsuz etkiledi. İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 25 Nisan 2025 tarihinde aldığı kararla şirketin iflasına hükmetti. Bu kararla birlikte şirketin konkordato süreci de sona ermiş oldu. Mahkeme, konkordato tedbirlerini kaldırarak tasfiye sürecinin basit usulle yürütülmesine karar verdi.

Aynı dava kapsamında İsmail Cebecik’in konkordato talebi reddedilirken, iflas kararı İcra ve İflas Kanunu’nun 288. maddesi uyarınca kamuoyuna duyuruldu. Sektör temsilcileri, bu iflasın demir çelik piyasasında bir domino etkisi yaratabileceğine dikkat çekiyor.

Belirsizlik İçinde Çalışanlar ve Tedarikçiler

Bektaş Demir Çelik’in kapanması, hem çalışanlar hem de tedarikçiler için belirsizlik yaratmış durumda. Ayrıca şirketin kapanması bölgesel ekonomiyi de olumsuz etkileyebilir. Uzmanlar, sektörde faaliyet gösteren diğer firmaların da benzer risklerle karşı karşıya olabileceğine işaret ediyor. Bu nedenle sektördeki gelişmeler yakından takip ediliyor.

Related Posts

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Ev sahipleri, kiracılar ve emlakçılar artık e-Devlet’ten yapacak

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB) Başkanı Hakan Akçam, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden hazırlanmasına ilişkin hizmetin bugün itibarıyla emlakçıların da kullanımına açıldığını belirterek, “Gayrimenkul sahipleri, emlak danışmanına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün sisteminden yetki verebilecek. Emlak danışmanı da aldığı yetkiyle, kontratı kiracı adayına elektronik ortamda ulaştırabilecek” dedi.

e-Devlet’ten kira sözleşmeleri için yeni dönem: Kullanıma açıldı!

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB) Başkanı Hakan Akçam, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden hazırlanmasına ilişkin hizmetin bugün itibarıyla emlakçıların da kullanımına açıldığını belirterek, “Gayrimenkul sahipleri, emlak danışmanına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün sisteminden yetki verebilecek. Emlak danışmanı da aldığı yetkiyle, kontratı kiracı adayına elektronik ortamda ulaştırabilecek.” dedi.

Hindistan Siyonizmi: Rol modeli İsrail

6 Mayıs’ta Pakistan’a saldıran Hindistan ordusunun Azad Keşmir’de iki camiyi de hedef alması, ülkede Başbakan Modi ile birlikte yükselen “İslam düşmanlığının” göstergesi. Modi döneminde İsrail’in yakın müttefikine dönüşen ülkede yönetici elitin ideolojisi haline gelen “Hindutva” da “Siyonizm”e benzerliğiyle dikkat çekiyor.

İzmir’e kruvaziyerle binlerce turist geldi

Yunanistan’dan gelen 2 bin 742 yolculu “Costa Fascinosa” ile 1798 yolculu “Marella Discovery 2” adlı kruvaziyerler, sabah İzmir Limanı’na demirledi. Gemilerdeki çoğunluğu İngiliz, İtalyan ve İspanyol turistler, kent merkezindeki turistik alanların …

Bellona ihalesinde rekor yarış: 570 kez fiyat artırıldı

TMSF tarafından satışa çıkarılan Bellona Mobilya’nın ihalesi kıyasıya geçti. İki yatırımcının yarıştığı süreçte 570 kez fiyat artırımı yapıldı, en yüksek teklif 8 milyar 1 milyon liraya ulaştı. Satış, Rekabet Kurumu onayının ardından tamamlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir