Selçuk Bayraktar’dan değerli açıklamalar: Birinci defa başlattık!

TEKNOFEST kapsamında değerli bir program bugün hayata geçiyor. 2018 yılından bu yana TEKNOFEST’te finalist olmuş ve çalışmalarını teşebbüse dönüştürmüş yarışmacılar Girişim Programı kapmasında bugün düzenlenen lansmanda teşebbüslerini tanıtıyor.

Seçilen gruplara hibe dayanağının yanı sıra farklı alanlarda girişimcilik eğitimden uzman isimlerden yatırımcı ve iş birliği görüşmelerine kadar 12 farklı alanda dayanak olunacak.

TEKNOFEST’TE BİR İLK

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar konuyla ilgili TRT Haber’de değerli açıklamalarda bulundu. Bayraktar TEKNOFEST’te birinci defa teşebbüsçüler için bir program başlatıldığını belirterek şunları söyledi:

TEKNOFEST’in merkezinde ileri teknoloji yarışları barındırıyordu. Yıllardır biz genç kardeşlerimizi tıpkı vakitte müsabakalara katılıp ülkemizi yüksek teknolojide, bilimsel alanlarda teşebbüslerini kurup dünyaya damgasını vurmalarıydı gayemiz.

Bu yıl birinci defa TEKNOFEST teşebbüs programını başlattık. Müsabakalarda finale kalmış, dereceye girmiş genç kardeşlerimizin projelerini geliştirmek gayesiyle. Daha öncesinde müsabakalara katılıp bu alanlarda teşebbüslerini kurmuşlardı”.

Bayraktar, daha sonra yüzlerce müracaatın olduğunu söyleyerek “Halihazırda bir kısmı kurmuşken başkalarına takviye olmak maksadıyla Türkiye Teknoloji Ekibi Vakfı’Mızın başlattığı programla TEKNOFEST Teşebbüs Programı başlattık. Ön kuluçka ve hızlandırma dayanakları veriliyor. Türkiye’den yüzlerce teşebbüs başvurusu oldu. Bunlardan finale kalanlar, bir kısmı kendi teşebbüslerini kurmuş genç kardeşlerimizdi öbürleri ise kendi teşebbüslerini kurmak için bir ortaya gelmiş kümelere eğitimler verildi. Finale kalanlar da bugün takviyesi kazandıklarında ileri düzey eğitimlere tabi tutularak ülkemizin ulusal teknoloji atağındaki tam bağımsız yarınlarına hizmet etmek için seyahatlerine devam edecekler” dedi.